Friday, March 7, 2008

Business Business Business!

Als Architect werk je op de grens van Business en Techniek.

Op basis van mijn ervaring schat ik zomaar in dat jij als toekomstige Architect perfecte technologischekennis hebt en dat je deze kennis continue up-to-date houdt.

Maar hoe ziet het met jouw Businesskennis?

Ook je bedrijfskundigekennis moet goed zijn en goed blijven en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Net zoals in de techniek komen en gaan trends en is jargon aan de orde van de dag. Daarnaast is er vanzelfsprekend een schat aan informatie over hoe de meest voorkomende bedrijfsproblemen op te lossen (business patterns! we denken wel vaak dat wij met onze situatieuniek zijn maar zijn het slechts zelden).

Harvard
Daarom is mijn advies: koop elke maand, of beter nog abonneer jezelf op het Harvard Business Review tijdschrift (bij steeds minder kiosken te koop maar zeker op Schiphol) en bovendien de Harvard Business Review OnPoints. (Klik hier voor de laatste editie)

Meld je bovendien onmiddelijk aan om de "Executive Summary" van elke nieuwe editie maandelijks per email te ontvangen. (Klik hier)

Op deze manier heb je snel weer een uitstekende stap gezet om een Architect te worden en te blijven. Mijn ervaring leert dat zeker na een jaar de voordelen onmiskenbaar worden.

Succes!

No comments: